Workshops en data

De reguliere workshops vind je in het overzicht hier onder. Indien je al een groepje van minimum 2 of maximum 6 vormt, kunnen we in overleg een dag naar jouw keuze bepalen (ook in het weekend). Uiteraard behoort een privé-les ook tot de mogelijkheden. Heb je vragen of bijzondere wensen? Ik help je graag verder!  

WORKSHOP BROOD BAKKEN VOOR BEGINNERS 1: Brood in een bakblik & brood op de steen
Deze workshop begint met wat theorie over de basisbeginselen van het brood bakken. Je krijgt uitleg over de basisingrediënten en hoe die te gebruiken. Tijd om de handen uit de mouwen te steken! Je begint met het kneden van een deeg voor een busbrood, dat is een brood dat afgebakken wordt in een broodvorm/bakblik. Terwijl dat deeg staat te rijzen kneed je een tweede deeg voor een vloerbrood, dat is een brood dat direct op de steen zal gebakken worden. Het deeg voor het vloerbrood laat je rijzen in een rijsmandje. Terwijl de degen staan te rijzen doen we samen een lekkere broodlunch. Tussendoor geef ik tijdens deze workshop ook toelichting over brooddeeg gemaakt met een voordeeg of een zuurdesem.

De deelnamekosten bedragen € 59,- per persoon inclusief BTW, lesmateriaal, lunch en uiteraard je gebakken eindproducten. De workshop begint om 10:00 uur en eindigt rond 16:00 uur. 

WORKSHOP BROOD BAKKEN VOOR BEGINNERS 2: Brood op de steen & kleinbrood
Deze workshop begint met wat theorie over de basisbeginselen van het brood bakken. Je krijgt uitleg over de basisingrediënten en hoe die te gebruiken. Daarna ga je zelf aan de slag: Je kneedt een deeg voor een vloerbrood, dat is een brood dat direct op de steen wordt gebakken. Het deeg voor het vloerbrood rijst in een rijsmandje. Terwijl dat deeg staat te rijzen maak je een tweede deeg en ik laat je zien hoe je kleine broodjes, bolletjes of puntjes vormt met je deeg. Terwijl de degen staan te rijzen doen we samen een lekkere broodlunch. Tussendoor geef ik tijdens deze workshop ook toelichting over brooddeeg gemaakt met een voordeeg of een zuurdesem.

De deelnamekosten bedragen € 62,- per persoon inclusief BTW, lesmateriaal, lunch en uiteraard je gebakken eindproducten. De workshop begint om 10:00 uur en eindigt rond 16:00 uur.  

WORKSHOP BROOD BAKKEN VOOR BEGINNERS 3: De verkorte workshop
Meer uitleg hierover vind je hier

De deelnamekosten bedragen € 42,- per persoon inclusief BTW, lesmateriaal, en je zelfgebakken broodje.  

WORKSHOP BROOD BAKKEN 4: Zuurdesembrood en zuurdesem-toepassingen
Een dag gewijd aan het gebruik van zuurdesem. Enige ervaring met brood bakken is hier wel een plus. Er wordt dieper ingegaan op het starten, onderhouden en gebruiken van een zuurdesem en we maken een deeg met tarwe en een met rogge. Door de beperkte tijd moeten we toch een klein beetje gist gebruiken. Terwijl de degen staan te rijzen doen we samen een lekkere (zuurdesem)broodlunch.

De deelnamekosten bedragen € 62,- per persoon inclusief BTW, lesmateriaal, lunch en uiteraard je gebakken eindproducten. De workshop begint om 10:00 uur en eindigt rond 16:00 uur.  

WORKSHOP BROOD BAKKEN 5: Kerststol en vlechtbrood
Af en toe mag het wat zoeter: bij Kerst en Pasen hoort een stol en een gevlochten brood ziet er altijd leuk uit voor een feestje. Deze workshop kan op aanvraag voor 3 tot 4 personen georganiseerd worden. Neem contact met me op om een datum uit te zoeken.

De deelnamekosten bedragen € 69,- per persoon inclusief BTW, lesmateriaal, lunch en uiteraard je gebakken eindproducten. De workshop begint om 10:00 uur en eindigt rond 16:00 uur.  

 

DATA VOOR  2017

 

 

Workshops zijn enkel nog op afspraak.  Kleine groepjes van 2 tot 6 personen kunnen via e-mail of het formulier op deze website contact met me opnemen om in overleg een datum te prikken.

Als je alleen bent, kom je op een wachtlijst te staan.