Wie ben ik

Mijn naam is Ellen, ik kom uit België en ik bak al ruim vijftien jaar mijn brood zelf. Ik ben hier mee begonnen toen ik voor een langere periode in een klein dorp in Griekenland woonde en daar tot het besef kwam dat ik “onze” broodcultuur erg miste. Ik snakte naar een lekkere boterham met kaas! Op een mooie zomerdag heb ik beslist om die boterham dan maar zelf te maken. Dat beviel zo goed dat ik daarna niet meer gestopt ben met bakken. Ik heb al doende heel veel geleerd en ondertussen maak ik bijna alles zelf: baguettes, witte en bruine busbroden, harde en zachte bolletjes, zoete broden, krentenbollen, ciabatta’s, croissants, vloerbroden, zuurdesembroden, bolletjes met of zonder zaden en pitten, etc.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar brood in zijn puurste vorm: Niet meer dan de 4 basisingrediënten (meel, water, zout en zuurdesem en/of gist) en lange rijstijden voor een optimale ontwikkeling van structuur en smaak. Ik heb zelf ook workshops gevolgd, ben een verwoed lezer van alles wat met brood te maken heeft op het internet en ben trotse eigenaar van een stapel prachtige bakboeken. Ik heb bovendien de kans gekregen om een nacht mee te draaien in een ambachtelijke bakkerij en mijn respect voor de bakkersstiel is daar nog gegroeid. Omdat de bakmicrobe steeds verder woekert, wil ik mijn passie en kennis met jullie delen onder de vorm van een broodbakworkshop: samen bakken in mijn keuken!

Ik heb een schat van een man die me met raad en daad bijstaat. Hij is zelf trouwens een niet onverdienstelijk hobbykok en -patissier en wat dat betreft vullen we elkaar prima aan.

Een andere hobby van me is fotografie. Het is misschien leuk om te weten dat ik alle foto’s op deze site zelf heb gemaakt.