Enkele praktische punten:

  • De locatie is in een woonwijk in Barendrecht (nabij Rotterdam) en is prima te bereiken met de fiets of de auto. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de omliggende straten. Natuurlijk is de locatie ook goed aan te reizen met het openbaar vervoer: de bushalte bevindt zich op ca 400 m. Tramhalte is iets verder verwijderd.
  • Het aantal deelnemers is beperkt tot 6, zodat er genoeg tijd is voor vragen en uitleg.
  • Alle stappen voor het maken van goed brood komen aan bod: de keuze van de juiste ingrediĆ«nten, afwegen, kneden, rijzen, het op de juiste wijze vormen en het brood afbakken. Er is ruim de tijd en gelegenheid om al je vragen stellen.
  • Deeg kneden gebeurt in eerste plaats op ambachtelijke wijze, met de hand (in dit opzicht is het dragen van sieraden af te raden). Er is indien gewenst ook een kneedmachine ter beschikking. Het brood wordt afgebakken in een semi-professionele broodbakoven (Rofco B40) en/of in een gewone gasoven.
  • Na de workshop neem je vanzelfsprekend je zelf gebakken, nog warme broden of broodjes mee naar huis. Neem hiervoor een geschikte tas (geen plastic) of een theedoek mee.
  • Wie graag een schort draagt tijdens de activiteiten, neemt er best eentje mee van thuis.
  • Naslagmateriaal en recepten krijg je samen met het brood mee naar huis.
  • Een broodlunch met verschillende broodsoorten en ook koffie, thee en frisdrank zijn inbegrepen in de prijs.
  • Brood bakken vraagt tijd en geduld. Je medecursisten en ik stellen je stipte aanwezigheid op prijs.